Klart för avfärd

I morgon åker jag och min klass på klassresa. Skolåret är mer eller mindre slut eftersom betygen kommer att sättas i morgon också.
Sista provet är gjort, sista inlämningen är inne och snart är skolan slut.

Hela grundskolan är faktiskt slut.


Hardly working (dagens citat 28 maj. -12)


Tagen härifrån: http://www.youtube.com/watch?v=-a96K5kpSN8

Show-veckan har börjat

Egentligen är vi i mitten av den, redan. Hittils har det bara varit rep och planering ect. Och trots att vi "bara" står på scen och sjunger är jag jämnt trött och slocknar som ett ljus när jag kommer hem. I morgon har vi första förestälnignen, hoppas att det går bättre än dagens genrep!
Jag fylde år i måndags, fick mest pengar. Bara en bok, en som inte änns verkade interesant...
Nu är det drygt 20 dagar tills vi slutar skolan, 9:an, grundskolan. Nästa vecka åker vi på klassresa till Gotland och betygen sätts då också. Bara två prov kvar, sen ska vi hinna få NO-frågor och lämna in krönikan innan nästa fredag. Tiden bara flyger iväg.


dagens citat 10 maj. -12

The fool shall look to the madman

//Shakespeare
en trettondagsafton

märkte att det var länge sedan jag hade gjort ett dagens citat


Snälla, bara lite kritik!

Idag på svenskan blev jag klar med min krönika. Jag gillar ämnet: "hen" ni vet det neutrala pronomet, istället för "han" och "hon" Jag lyckades få in ganska mycket, som gämnstäldhet och identitetsfrågor.
Sen kom nästaa del av uppgiften. Det är tänkt att vi ska ge varandra konstruktiv kritik. Fyra personer läste min krönika men inte mer än ett par meningar kom fram. Hur är det tänkt att man ska förbättra sig om ingen tycker eller säger vad som är fel?
Lite glad blev jag också, tydligen blev den bra...
Hannah har i alla fall lovat att ge mig lite kritik, sen ska jag tvinga Elise också.

BV*

*Barnens Vänner - min adoptionsbyrå

Igår var vi på BVs årsmöte. Mycket trevligt, även fast det inte var så många som det brukar vara där.
Jag satt med på möttet, vilket jag ångrar. Kunde lika gärna låttit pappa sammanfatta efteråt för jag förstod ändå inte särskilt mycket.
Föreläsningen var dessto mer interesant. Föreläsaren, Mary Juusela, är författare till boken "Adoption- banden som gör oss till familj" och baserade föredraget på den. Riktigt bra!

Terminslutet kommer närmre och närmre

Vi har nu tre delar av nationella kvar, två i matte en i franska. När de är klara är det i princip slut. Grundskoletiden är över då.
Just nu är alla väldigt trötta, jag är själv tröttare än jag har varit på länge. Är det bara den här sol-chocken som kommer med våren eller är det nian och skolan som sugger musten ur oss?
Tack o lov att det finns långa helger att sova i kapp på.

RSS 2.0