Jag bröt nageln!

Ja, det låter messigt men det var lite värre än en förstörd manikyr. Nageln gick av på mitten och det började blöda som aldrig förr. Jag stod och spolade vatten på de i säkert tjugo minuter.
Det var inte vackert!
På idrotten skulle jag hoppa tresteg och råkade på något klumpigt sätt snubbla. Jag råkade riva av pekfingernageln och riva mig på ringfingret, hur lyckas man? Sen upptäckte jag ett sår på långfingret. Allting på vänster hand, jag som är vänsterhänt...
Hursomhällst gick Elise för att hämta våran id-lärare. Hon sa någonting i stil med "Elin bröt nageln... men det är alvarligt, hon blöder". Haha, det låter väldigt kul och inte så seriöst.

Jag kanske har fått praoplats! Vi hade bara sex veckor på oss att hitta någonting, nu bara fem. Förra gången hade vi ungefär ett halvår på oss. Men skolans bibliotikarie jobbar också på ett bibliotek vid medborgarplatsen inne i stan så jag frågade om de tog emot praoelever. Hon sa att hon trodde att de gör de och sen sa hon att hon kunde prata med de som bestämde sånt. Förhoppningsvis kan hon lägga in ett gått ord åt mig så att jag får en plats ;)

Sedan sist

Skolan har startat och allting går i 140. I helgen var jag i Smålan, Skillingaryd för att min kusin (Linn) konfirmerade (stavning?) sig, hon är gämn årig med mig. Min farfar och Ingrid bor också där. Min släkt kan låta lite rörig så jag tänker inte försöka alla detaljer. Det var hella fem år sedan vi träffade dem så det var väldigt kul att se dem igen. Vi kom ner på fredagkväll, på lördagen var det konf. och efter hade de en fest eller motagning. På söndagen åkte vi till min fasters (Anika) skobutik. Vi kollade runt lite och, tro det eller ej, efter en stund hade Anika faktiskt hittat ett par skor som passade mina små fötter. Och med fem centemeters klack blir jag också längre. Vi hittade också några andra saker, och som den snälla fastern som hon är ville hon inte att vi skulle betalla. Till sist fick vi 50% rabatt. Sen åt vi glass i en park som låg ganska nära. Tyvär åkte vi hem redan på måndagen, och jag kände mig lite förkyld.

Igår, tisdag, började skolan igen. Lärarna och rektorn nämde säkert sju gånger att det här är "vårat sista år i grundskolan, väldigt viktigt för gymnasievalet och framtiden". Jag var kanske litte förkyld. I år kommer det att handla mycket om studietecknik och sånt. Tillochmed Anna (nu i åk5) fick ett tal om hur viktigt det är av sin lärare.
Idag fortsatte läsåret. Vi hade svenska och matte på förmidagen och efter lunch spelade vi volleboll för att vi skulle komma parallellklassen närmare... Som om vi inte har gått i samma klass med hälften av dem.

Jag har inte frågat om det är okej att lägga upp några bilder på någon så det blir inga personer (som vanligt) förutom på skådisarna från Roma

Utanför Romateatern, första gången vi gick

Mitt favoritpar: Orsino och Viola spelade av  Christian Hillborg och Sanna Ingermaa Nilsson.
Färgmassan till vänster var (i mitt tyck) en av de bästa skådisarna: Angneta Wallin spelade Maria

från vänster till höger: "Olivia" "Sebastian" "Antonio" och "Valentin"

Kyrkan som Linn tog konfirmationen i.

Mina snygga skor från Anikas butik


dagens citat 17 sep. -11

Nu när skolan närmar sig kom jag och tänka på att en av våra lärare brukar ha en särskild t-shirt på sig när nån ska ha prov. På den står det "Kafka hade inte häller så roligt" Sen hittade jag de här citatet av just Kafka. Jag tyckte i alla fall att det var ganska roligt.

Skolan är de vuxnas sammansvärjelse
//Franz Kafka


Hungerspelen: filmen

Är det bara jag som är efter? Hursom hällst hittade jag de här bilderna på Hunger Games Sweden som i sin tur hittade dem i/på Entertainment Weekly

Jennifer Lawrencce som Katniss

Liam Hemsworth som Gale                      Josh Hutcherson som Peeta

Jag hittade också den här här

Hemma från Gotland

Det har jag varit ett par dagar nu men jag har inte orkat blogga fram till nu.
Jag har haft väldigt kul, även om vädret inte varit det bästa. Vi (min familj) åkte runt och hällsade på massa släktingar och så, även om vi tråkigt nog inte var hos alla vi borde vart hos.
Jag och mamma var också och såg på "Trettondagsafton" på Romateatern den 21juli, den dagen det åskade som mest. Förestälningen fick avbrytas och vi bokade om så att vi kunde få se slutet. Ovädret höll på i mer än en timme och blixtarna var verkligen blixtrar. När vi skulle köra hem i allt kom det en blixt så att det såg ut som om den slog ner på vägen framför oss. Det var en riktig upplevelse!
Hur som hälst var slutet lika bra som början när vi tillslut fick se de.
Jag kommer att ladda upp några bilder när jag orkar...

RSS 2.0