Änglavingar

Jag har gått och skaffat vingar idag. När jag var i Haninge senast köpte jag en grå hoodtröja (ni som känner mig: det är den jag bar idag). Det var inte direkt genom tänkt, bara en spontan grej som jag kompå i gårkväll när jag såg min textilfärg och den tomma yttan på ryggen.
Jag hittade på motivet på fem minuter som max. Jag har så klart hittat insperation på flera ställen och tänker på dem omedvetet. Jag frågade min mamma om hon kunde hjälpa mig med att ritta en vingmodel till mig och i dag hittade jag en som passade. Helt plötsligt stod jag och klippte ut vingarna och sen med penseln i hand.
Jag trodde att de här också skulle bli ett sånt där tänk-om eller skulle-villjaprojekt, som min väska.


ETT HELT ÅR SEDAN!

För ett tag sedan kollade jag på våran film (tänk att de har gått ett helt år sedan) och kom på att vi (eller jag) inte har vissat den. Den kanske verkar konstig men de får ni stå ut med. Nej, vi har inte gått vidare.
Innan någon säger någonting: Alla känsliga tittare (och lärare) varnas!


Inga läxor...

...eller?
På något sätt har jag lyckats dra på mig "läxor" på en av våra få läxfria veckor.
I morse hade vi franska och vi jobbar med enskilda arbeten. Jag håller på med Jeanne d'Arc och vår franskafröken frågade om jag ville låna skolans ex av en film om Jeanne och gick sen för att hämta den.
Sen på matten pratade vi om en problemlösningsuppgift, och jag sa att man skulle kunna rita, för då ser man lättare, och våran lärare sa: "Ja, men de kan du göra Elin så går vi igenom de på tavlan på torsdag" eller något sånt. Kom just på att tjejerna knapt ska vara med på matten... då kanske jag slipper stå framme vid tavlan och göra bort mig. Jag har nämligen ingen aning om hur jag ska göra de här bra...

Tja, de kunde vara värre typ "Du ska kunna hela periodiska systemet till imorgon i ordning och kemisk beteckning, inklusive varje ämnes användningsområde"

Elin♥

något som jag tackolov inte behöver kunna tills imorgon... även om de vore bra att kunna

Vadå Feminist?

Fick tag på en väldigt bra bok på skolbiblioteket, som jag aldrig har sätt. Den heter Vadå feminist? av Lisa Gålmark. Jag har läst ut den och den gav mig mycket att tänka på, t.ex. kanske jag kommer att bli feminist men inte så där extrem som man kan bli.

Idag var jag i Handen med min familj och handlade. Av någon anledning slutade det med att nästan bara jag hade shoppat...

Earth Hour har slutat nu. Vissa av våra grannar är så snåla att de inte har släckt.
Hittade de här klippet från förra årets timme i Kina

Brain Boogie

Kom hem för ungefär en timme sedan efter att jag har varit i Sthlm tillsammans med Hannah och hennes familj. Vi kollade på hennes pappas show Brain Boggie, en hypnosförestälning. De är ganska specielt och jätte kul. Jag tror jag skrattade mig egenom hela showen! Det var en kille som hamnade i en väldigt djup trans och var helt otroligt rolig. Han följde vartenda ord som Fredrik sa till honom. Det var också en sorts operation mitt på scen... hel skumt men roligt hade jag.


Hogwartsemblem

Ibland är min lilla syster Anna faktist sött, som i måndags. Hon är helt inne i Harrypotter-böckerna så hon bad mig att rita Ginny Weasley till henne (som är en av många favorit karaktärer) och sen Alicia Spinnet.
När jag var klar med dom frågade Anna om jag kunde rita Hogwartsemblemet åt henne. Jag kunde inte säga nej för hon tittade på mig med stora, blanka ögon.
Det enda jag kunde var att sätta mig ner med papper och penna och börja med skisen.
I början var det svårt men när formen var klar gick det att se vad de var

Elin
(Bilden jag ritar av)

styrkeövning

Vi ska hålla en friskisuppvärmning på idrotten. Jag hittade nyss en styrkeövning, den var rätt bra!

Elin

Idag

Idag på svenskan skulle vi börja med "formellskrivning" och vi skulle börja med att skriva en sommarjobbsansökan. Det gick väll bra men med tanke på att det var ett nytt ämne var det lite synd att vi inte hade våran årdenarie lärare så att vi kunde få någon form av genomgång eller så. Nu hade vi våra engelska lärare och hon brukar inte förklara någonting.
Tja nu har jag en bokblogg på boktipset, inte för att jag har skrivit någonting än men ändå.
http://www.boktipset.se/blogg/elins-blogg_128
Gjorde klart matten idag också

Vad interisant inlägg det blev... ♥Elin♥

...

Idag fick vi tillbaka två inlämningar, båda betygsatta. Den ena var SO, religion och den andra bild. Jag blev ganska nöjd med båda, men kunde så klart blivit bättre. Tycker själv att det saknades ganska mycket viktig information på en av dem och ändå fick jag ett högt betyg.
Vi spelade också volleybollturnering, tja jag tänker inte prata om den.
Glad nyhet: imorgon börjar vi 9.05. Det är verkligen skönt för idag var jag hur trött som hällst.
Idag ska jag börja göra matte och kanske lite engelska.

Mitt religionsarbete handlade om gammal kinesisk mytologi, bland annat drakar.
Elin

tveksamt

Mitt lov har inte varit särskilt interisant. Förra helgen var några släktingar på besök och igår var jag på kullstaförskola för att lämna några pixiböcker. Det var som tack för att jag fick praoa där istället för typ tårta till personallen, jag menar det var ju med barnen jag jobbade med så då är det ju dem som ska ha något. Idag har jag skrivit på min praoraport.

Under veckan har jag nästan beslutat mig för hur jag ska göra med MIN blogg (förlåt men de är litte kul). Jag tror att jag ska ha kvar den ett littet tag till, och jag hade tänkt att gå med i boktipset.se där man bloggar om böcker. men jag vet inte när jag kommer att starta den.

Elin


RSS 2.0