Mindre med läxor

Har man alltid såhär mycket läxor på gymnasiet?
Det har känts som att vi inte har haft någonting annat än historia uppsatser de senaste veckorna. Dessutom är det tänkt att vi ska läsa historieboken varje vecka. Jag som trodde att det var tänkt att vi skulle lära oss på LEKTIONERNA men tydligen inte...
Historieläraren är inte precis min favoritlärare. Han är inte dålig (bara lite tråkig), men han är inte så inspererande som man behöver vara för att få ämnet att verka interesant.

Sen har vi självklart läxor i andra ämnen också, men inte lika mycket. Tillexempel hade vi matteprov i torsdags och jag hade läxförhör i mandarin också. Vi skulle ha läst ut en bok på svenskan och en på engelskan den här veckan också.

Jag antar att det här är min vardag nu...


Har alltid trott

... att mitt kinesiska namn har skrivits på ett sätt. Nu visades det att det inte gjorde det. En smärre chock! Tja, kinesiska är ju väldigt komplicerat men ändå. I alla år har vi trott att mitt namn såg ut på ett sätt men inte då.
Man lär sig nytt varje dag.

Utan titel

Så, det var ett tag sedan jag skrev nu. Hoppas alla mår bra. Eftersom jag har lite roliga nyheter (i alla fall för mig) tyckte jag att det var dags för ett inlägg.

Den spännande nyheten är att om några veckor kommer jag (tillsammans med min klass) att gå på inspelningen av Babel, ett litteraturprogram på svt2. Jag är väldigt spänd inför det eftersom gästerna kommer att bli Jonas Hassen Khemiri och Jonas Gardell. De är båda interesanta personer.

Jag har varit på UngaKlara teatern med skolan nu i veckan. Vi såg ”Utan titel” av och med Ardalan Esmaili. Otroligt bra måste jag säga! Det var inte bara en fängslande historia utan var också bra gjord. Den handlade om hur han kom till Sverige och så.
Han hade publiken som i en ask, när det var spännande lutade sig alla framåt och när han skämtade skrattade alla.

 


Är jag så läskig???

Jag vet inte varför men det värkar som att jag är farlig...
Alla som känner mig skrattar säkert, för er som inte känner mig kan jag säga att jag är 150cm lång och väger ungefär 40kg. Inte så läskigt.
Jag vet inte om jag har berättat det här men förra året (i 9:an) satt jag själv vid mitt bord så jag hade fötterna på stolen bredvid. Plötsligt frågade min kompis bakom mig om en ANNAN klasskompis kunde få låna stolen. Jag blev ganska förvånad och kollade på honom. Ja, han stod precis bredvid. Varför kunde han inte fråga själv?
Mitt svar: Nej.
Han gick och hämtade en annan stol.
Jag som annars är så snäll vill inte låna ut en stol som inte ens är min... Tja, det var hans eget fel för att han inte frågade själv. Jag och mina kompisar fick i alla fall ett gått skratt.
Ni knske undrar varför jag tar upp det här nu, jo idag hände en liknande sak i skolan. Vi skulle sitta i grupper och ann
alysera en novell. Jag satte mig på någon killes plats för att hans stol var närmast och han var inte i min grupp. När vi var klara med analyserna skulle vi bytta tillbaka, tyckte någon. Själv tyckte jag att det var ganska onödigt. I alla fall kom den här killen och ställde sig bakom mig och bara stirrade. Kunde han inte bara be mig att byta plats? Tydligen inte. Hade jag inte sett honom skulle jag inte inte ens bytt plats.
Nå, är jag så läskig att man inte ens kan fråga om en stol? Eller om jag kan flytta på mig?
En bild på en stol för att... jag vet inte. Det kändes bara som att det behövdes

Ett sent fredagsinlägg

Fredagen var ganska tung, skola i en hel kvart!
Okej, kanske inte så tung trotts allt...
Vi skulle börja med att ha engelska 9.25, men läraren var sjuk så den lektionen blev inställd. Jag var med andra ord ledig fram till 12.00 (lunchen inräknad) när jag hade mandarin och sen skulle vi till medelhavsmuseet på historielektionen. På den enorma håltimmen vi fick satt jag och mina kompisar och pratade, läste lite tills vi gick ner till biblioteket. Där satt vi i fem minuter tills vi gick till cafeterian för att se om de hade en kortlek.
Det hade de inte men de hade TP. Så vi satt och spelade det fram till lunch. JAG VANN!

Innan vår språklektion fick vi ett medelande att museebesöket hade blivit uppskjutet. Några från vår klass hade pratat med läraren och kompromissat. Minna kompisar som hade spanska (det är samma engelskalärare som spanska och hon var ju sjuk) sa hejdå och stack medan jag gick till kinesiskan. Vi hade läxförhör och fick sticka efter de.

Eftersom klockan bara var lite över tolv stack jag till biblioteket innan jag tog tåget hem.

Så, ett väldigt långt inlägg om min korta skoldag.

En av mina favoritlåtar just nu: Tong hua


Min grupp

Sista lektionen idag var svenska och vi skulle presentera en diktannalys inför resten av klassen, i grupper. Vi hade annalyserat förra veckan, jag var med två tjejer som tänkte ganska olikt mig och en kille som inte sa ett ord. Jag hade tolkat ett par rader, helt olikt vad de andra tyckte. Men eftersom de var två (och en som inte brydde sig) blev jag nerröstad och vi skulle pressentera vad de tänkte. Gruppen var inte så hemsk, vi tänkte bara olika.
Men idag vissade det sig att en av dem var sjuk och de andra två skulle på någon sak för att de läser tyska, med andra ord var jag själv och utan anteckningar.
Först tänkte jag "men då hoppar de väl över min grupp till på torsdag", men nej. Skakade som ett asplöv när jag stod framför klassen. Men det gick helt okej.
Det slutade i alla fall med att jag redovisade vad JAG tänkte.
 
Min NYA skola (bilden är inte min)

RSS 2.0