+ och - med min dag

En filmsak: (+) det gick bra? (vet inte riktigt om det faktiskt gjorde det) (-) Inte särskilt "normalt"
Promenerade: (+) Motion (-) Svetades säkert bort 78% av all vatten som FANNS i min kropp
Lång lunch: (+) 2h lunch som jag han gå hem på (-) Den långa lunchen blev inte så lång när jag skulle gå hem och tillbaka och sen mötta Elise och Hannah 20min tidigare
Vädret: (+) Varmt och soligt (-)Lite för varmt
Bowling: (+) Van mot hannah med ett poäng, (-) Förlorade mot elise med MYCKET MER
Biblioteket: (+) 5 böcker (-) Mer att släpa på
Drickan som jag köpte för att värmen och vätskebristen: (+) Räddade mig från att bli ett uttorkat lik (-) 18kr!!!

Sammanfattning: ganska bra dag...


var är mina nycklar?

Jag hittar dem ingenstans. jag vet att jag hade dem när jag kom hem igår, men nu är de bara borta.
Idag var alla som inte var med i showen på lövhagen. Det var helt okej, vi fick göra iprincip vad vi ville. Först gick jag, Elise, Hannah och Sara ut till knappelskär med ett par lärare och några andra. Vi försökte hitta några påstådda grottor, men hittade inga. Då gick vi tillbaka till stranden igen. Vi satt och spåde varandra i gruset, som vi gjorde när vi var små. Vi kom fram till:
Elise ska bli reseledare/flygvärdinna i Thailand, när hon kommer hem bor hon i en villa och har ett husdjur som jag inte minns... hund kanske?
Sara ska bli vetrinär och ha en fågel
Hannah ska ha en struts när hon blir stor!?
Jag ska jobba som förläggare, tillsammans med min hamster/vandrande pinne. Eller vandrande pinne som låsades vara hamster, hamster som kallades vandrande pinne... någonting sånt. Om det är för krångligt får ni skylla på Hannah och Sara, de spåde mig samtidigt men fick olika svar.
På eftermidan kollade jag och Elise på när lärarna spelade sofftball mot elevrena. Tack-o-lov blev vinnarna eleverna, annars hade vi skämts ;)

Jag och Elise på Yttregården från förra året (Hannah tog bilden)

Too far away

Sista schemalagda dag, sista provet och sista riktiga lektionen är alla avklarade!!!

min födelsedag

Igår fick jag fyra nya böcker!!! Den ena läste jag ut halvfyra på morgonen. Av Elise fick jag också en bok: "Tullta vill inte" tror jag att den heter, och en skrivbok
Jag fick också en dator av mina föräldrar. Den känns inte precis som min ännu men jag vänjer mig nog.


Kan knapt tro att jag är 15år!

Jag har en teori, okej här är den:

Jag tror att jag har fler läsare på min bokblogg än den här bloggen.

Har ingen aning om ifallatt det är sant eller inte, det är bara en känsla. Det kan vara för att varje gång jag gör någonting, tillexempel skriver ett inlägg, kan alla se det eftersom det står "senast blogginlägget" i en spalt bredvid och mitt, och fyras andras, inlägg. Och om jag kommenterar på ett inlägg kommer alla andra som tidigare har komenterat få ett medelande.
Tja, om man är aktiv syns man mycket, och får tydligen uppmärksamhet


(Det är någonting fel på blogg.se eftersom allt under "senast händelse"har försvunnit och likaså alla besökare från igår, så nu är det 0 på 20maj även fast det var 4senast jag kollade)


dagens citat 20 maj -11


idag

Spelade vi softboll på idrotten. Det var inte särskilt kul för det var kallt och reglerna var otydliga.
Igår spelade vi också softboll men det var mycket roligare. Reglerna var bättre förklarade, vädret var bättre, tillochmed spelarna var bättre (igår var nämligen stämningen possetiv). Jaja, man kan inte alltid begära glada människor.
Vi fick sluta tidigare också!!! Men innan det hade vi språk, engelska när vi såg en tråkig film och matte.


dagens citat 18 maj 2011

Fick veta någonting deprimerande idag: jorden går under på lördag. Och som om det inte skulle vara nog är det på min födelsedag...
Nu till någonting possetivt: Pon och Zi

Om några veckor...

... publiceras min artikel i BVs medlemstidning! Jag skickade allt jag skrivit, plus några bilder igår och redan idag fick jag tillbaka ett mail. Det började med:
"Vad fantastiskt fint och bra du har skrivit. Jätteroligt att få ha med i tidningen."
Det är alltid kul att få uppskattning!
Nu hoppas jag bara att alla adoptivföräldrar också gillar vad jag har skrivit.
Helt klart värt en kaka...


gamla bilder

Idag la jag över några gamla bilder från skivor (minns ni de runda, blanka silverplattorna?) till mitt bärbara minne. Jag hittade nåågra riktigt roliga bilder från när jag och Anna var små. Tyvär får (eller vill) jag inte vissa någon av dem, det är ALDELES för pinsamma. Istället får ni en bild på när min hund var liten. Jag har frågar henne och hon sa att jag fick det ;)

EBBA Hon hade klämt tassen och fick ha en tratt på sig, är på bilden bara en valp


dagens citat 15 maj -11


Deadline!!!

På tisdag ska jag vara klar med artikeln till Barnensvänners tidning. PÅ TISDAG!!! Det är sista dagen. Och sen har jag min bildanalys som också måste bli färdig, men redan nu, innan vecka 20.
Mycket skrivande blir det tydligen den här helgen, men så länge jag kan hantera det går det bra.
Kom just på att jag har lånat en bok från skolbiblioteket, "Arvet" av Rachel Ward, som antagligen ska vara uttläst innan skolavslutningen. Eftersom min mamma också vill läsa den kanske jag får låna den över sommaren...


Efter lunken

Sa jag svalare? Okej, lite svalare var det väll, idag gick det att andas...
Luknen gick ganska bra. Jag kom in under en timme och bara lite problem med det där suddiga i mitt synfält. Mamma sa att jag kanske skulle ta det lungt om det kom tillbaka men det var inte så ffarligr idag så jag sprang/joggade så gott jag kunde. Jag överlevde iallafall.
Jag har kommit på att det inte (vad jag kan komma på) är någonting jobbigt kvar på terminen. Två prov och en inlämning men annars är det bara lungt!
9 "RIKTIGA" DAGAR KVAR AV 8:AN

Före lunken

Idag tränade vi inför lunken på idrotten. Det var så himla varmt!!! En läskig sak var att efter första varvet blev det sudigt längst nere av mitt synfällt. Det har aldrig hänt förut. Kunde det bero på värmen eller för att jag inte brukar springa? Imorgon på lunken är de sagt att det ska vara svalare iallafall...

EFTERLYSES!!!
Är det någon som vet en, men helst flera, bok/böcker med en stark kvinnlig huvudkaraktär?
Jag har några. Det svåra är inte kvinno-biten utan stark-biten. Eller en historisk kvinna, det är alldeles för få som är uppmärksammade...

Årsmötet

Igår var jag och min familj på barnensvänners årsmöte. De var ganska kul, fick träffa en familj som vi åkte till Kina med när vi hämtade min lillasyster. Pratade också lite med Mona som skriver medlemstidningen.
Det var jätte fint väder så vi gick lite i bläckhornsparken (stavning?) som ligger precis bredvid. När vi kom hem var jag jätte tröt. Hela dagen var jag pig men när jag kom hem försvann all energi.
Snart ska jag till Elise eller Hannah för att filma till deras film som de gör för engelskan. Eftersom de bara är två personer blev jag deras förstahands alternativ att sätta bakom kameran.
Jag har nu, kanske troligen, bestämt mig för vilken bild som jag ska jobba med på bilden...

dagens citat 1 maj -11


RSS 2.0