Sommarjobb

Mitt första riktiga jobb. Jag har hittills bara varit prao så jag hoppas att det här kommer gå bra. I en vecka kommer jag och min kusin att sitta i en fabrik framför en maskin som spottar ut plastbitar. KUL!
Långa dagar blir det också, 6.45-16.30 med en timmes lunch. Hum, jag kanske inte ska klaga för mycket, det är bara en vecka trotts allt. Dessutom tror jag att det ger ganska bra bettalt och någonting att sätta upp på CV.
Ännu en sak som är helt nytt är att jobbet är i Småland, så jag kommer att få åka ner själv. Jag har släktingar där och jag kommer att jobba med min kusin (hon är jämngammal med mig). Så sent som i igår fick jag reda på att det har diskuterats att vi ska bo ensamma i hennes familjs hus medan resten av familjen är i deras sommarstuga.
Tja, det blir en interisant vecka.
 
EDIT: min kusin fick 65kr/h (typ 2'600 i veckan) men jag kommer kanske att få litte mer för att jag har fyllt 16 (hon fyller i oktober)

Boktorka?

Jag vet inte hur men mina böcker börjar ta slut, skumt va?
Eller är det bara jag som inte känner för att läsa de böckerna jag har...
Jag har en hög med semesterböcker som jag ska läsa senare, på Gotland, men det sinar ner alternativen till böcker som jag verkligen inte känner för. Vilka problem man kan ha.
 
BTW Fick ett program av min morfar. Det är ett astronomprogram: Stellarium.

Niagarafallen

Det känns som om jag har gråtit flera liter de senaste dagarna. Nu är grundskolan slut. Vi hade fotbollsturnering igår, min klass vann förståss alla matcher utom en (oavgjort pga handikappsystemet och en usel domare). Efter lärarmatcherna hade vi vattenkrig, vi fick hälla på varandra och dränka lärarna. Hur kul som hällst. Senare på kvällen hade vi bal, tänk att det faktiskt var våran bal! Träffade våra första lärare, vi hade dem för nästan tio år sedan. Vi åt god middag och lyssnade på flera underbara tal av lärare, elever rektorer och kvällens tostmaster: Christian. Många skratt och många tårar. Efter maten dansade vi till tolv på natten.
Idag på avslutningen har vi settat och lyssnat på gråtfärdiga sångare, det snyfftande elevrådsordförandet och rektorer som (kanske) upprepade fjolårets tal... Det vat stependieutdelning och till min glädje fick jag stependiet för både bild och svenska. Jag har länge hoppats på att få i svenska men det är dumt att ta någonting förgivet. Dessto gladare blev jag när de faktiskt ropade upp mitt namn. Jag fick ett diplom med en jättefin motivering, sex stycken böcker och femhundra kronor. En av böckerna handlade om retorik, min akilleshäl innom svenska förutom stavning, så jag antar att det var min svenskalärare som hade handplockat böckerna...
Vi skrev också på korten från balen om varje person. Alla i klassen hade skrivit väldigt fina saker till mig, det värmer verkligen.

Tillslut gick vi omkring och kramade varandra, sa hejdå och hällsade alla lycka till. Tårarna bara välde fram.

RSS 2.0