Tidningen

Nu äntligen har den kommit!!!
Jag fottade framsidan och uppslaget, även om bilderna inte blev de bästa.

Glad midsommar



varför jag blev feminist

Jag blir självklart väldigt irriterad när orättvisor förekommer i skolan, typ att tjejer skulle vara sämre på bränboll(även om vi var det). Eller det gammalmodiga sättet att tänka, typ att flickor har rosa och pojkar har blåt.
Men om man ska se saker från ett större perspektiv finns det saker som är värre. När ni har läst det här kommer ni att förstå vad jag menar som jag har hittat här.
Vem sa att Sverige var gämställt?

”Jag vill bara ge ett annat perspektiv på hur en pedofilrättegång i dagens Sverige kan gå till. Det är enligt min erfarenhet inte alltid som pedofilen anklagas på flera plan och döms av såväl anhöriga, domare och advokater, utan tvärtom hålls om ryggen av domaren och ges rättigheter och privilegier som de anhöriga och offren inte åtnjuter. Min då treåriga dotter utsattes, tillsammans med fyra andra barn, för sexuella övergrepp av vår då­varande granne.Domaren inledde rättegången med att påtala vikten av att det inte fick bli en hätsk stämning gent­emot den åtalade och manade till lugn i rättssalen. Allt gott och väl så långt. Sedan spårade dock allting ur rejält. Den åtalade började vid flera tillfällen gråta, och då fick vi ta långa pauser så att han kunde samla sig igen. En morgon var han så upp­riven att  han hade svårt att svara på frågorna och då övergick domaren i stället till att fråga hur han mådde och vad han hade ätit till frukost! När sedan vittnes­målen från barnen skulle visas på video, fick alla anhöriga gå och sätta sig i ett pytte­litet rum, där vi nästan satt på varandra. Anledningen var att den åtalade inte ”klarade av” att vi var i samma rum. Av förklarliga skäl var jag vid tillfället så upprörd att jag inte kom på tanken att påtala det felvända i detta. När rättegången till slut av­slutades frågar domaren om den åtalade hade något han ville säga. Han sa att han ville be alla om förlåtelse under ett evigt snyftande. Vi som anhöriga fick dock ingen möjlighet att säga något, utan var tvungna att sitta där och ta emot en ursäkt som jag definitivt inte ville ha. Jag hade i alla fall velat ha möjligheten att replikera och säga att jag ALDRIG kommer att förlåta vare sig honom eller mig själv för vad han har gjort mot min dotter."

hum...

Jag hade tänkt ha en bloggpaus under sommaren, men det erfter tidningen har kommit. Ni vet i den jag skrev en artikel i. Den har fortfarande inte kommit (jag torde att den skulle komma förra veckan). Tydligen inte.
Istället postar jag det lnlägget senare och tar pausen nu... okej jag har haft den nu ett tag. KANSKE kommer det ett inlägg om jag har någonting interersant att berätta eller plötsligt får en väldig lust för att blogga.

Sommar!!!

Sommarlov!!! Jag blev väldigt nöjd med mina betyg i helhet men ett par av dem kunde bli bättre. Två MVG, tre G och resten VG :D Jag har räknat ut att det blir 240 poäng till gymnasiet.
Tja, skolan har knappt slutat innan jag kollar på skolor igen, typ. Jag har nu bestämt mig för vilken linje jag vill gå på:
den Humanistiska, med insiktning på kultur
Det är som om hela programmet är utformat för mig, så perfekt är det. Nu måste jag bara hitta en skola som har de rätta kurserna för programförjupning, individuella val (stavning?) och hälst med kinesiska som modernt språk. Någon som vet ett gymnasium med allt detta och desutom nära?

Okej, mycket skolprat. Därför ska jag nu ge er mina, just nu, favorit låtar för att väga upp skolpratet

Forever the sickest Kid (ftsk) - I Don't Know About You


He is We - Happy Ever After


Every Avenue - Mindset

fanfiction

Det här inlägget skrev jag på min bokblogg i fredags, och nu bestämde jag mig för att posta det här också. Om ni inte är det minsta intreserade kan jag tala om för er att det här bara är ett totalt menlöst linlägg

För de som inte vet vad en fanfiction är kan jag säga: en historia som ett fan har skrivit. Förvånade? Det kan vara baserat på en bok, tvserie, film, manga, mytologi ect. De flesta, i alla fall jag, går och tänker "vad hade hänt om han/hon hade gjort så", "tänk om de inte hade dött" och vidare. Har ni skrivit ner de historierna någon gång? Om ni har det har ni skrivit en fanfiction.

Jag brukar läsa det ganska ofta, och kan säga att det är väldigt intresant. Visst finns det de som är uselt skrivna, karaktärerna inte är sig lika eller att historien bara är dålig (ammatörmäsig) men sen finns det fictions som är minst lika bra som orginalstoryn. Det är kul att se vad andra tänker runt sina egna favorit historier, hur andra tolkar karaktärer och så.

För intreserade kan jag tipsa om fanfiction.net som antagligen är världens största fanfict.sida. Där är det lätt att filtrera fram ganger, huvudkaraktär, språk och sådant. Bara för att sockra sidan rejält ska jag säga att när man väll har hittat någonting som verkar interesant kan man välja hur stora bokstäverna ska vara, över hur stor del texten ska gå över (det kan vara jobbigt att läsa från kant till kant) och mörk eller ljus bakgrund.

Det är inte säkert att fanfict. passar er som lästyp, men det är inte särskilt troligt. Det är flera tusen "författare" och säkert ett par miljoner berättelser. Det måste finnas någon som passar en.

Trevlig läsning!


Kolmården

Idag var vi på Kolmården (alltså jag och min familj) Det var väldigt varmt, men också väldigt kul. Jag har aldrig varit där förut. Vi kollade på delfinförestälningen, helt otrolig. Jag skulle ha önskat mig en delfin i födelsedagspresent! Tyvär var det ganska mörkt och mamma hittade ingen bra kamerainstälning, så det blev inga bilder.
Det var också tänkt att vi skulle åka den där safarisaken med linbannan, men kön var säkert tjugo meter och Anna var inte på bästa humör så vi hoppade över det.
Vi såg massor av andra djur också, vilket jag inte trodde. Eftersom det var så varmt antog jag att alla djur låg och vila. Men tillexempel gorillorna och schimpanserna lekte som bäst och Elefanterna åt, typ.
Det har varit en lång dag, vaknade sju, och jag är dödstrött. Orkar inte blogga mer nu.

RSS 2.0