Tim Burton

Känns namnet bekant? Kanske för att han är en vällkänd regisör som har gjort ett flertal stora filmer.
Jag råkade snubbla över hans namn och slog upp en wikipediasida och sen kom alla hans verk, de enna bättre än de andra. Jag kände igen några filmnamn, och jag gillar alla som jag har sätt. Så jag har blivit ett av hans många fans...
Filmer jag kände igen, men har bara sett 7 av dem:
Batman
Edward Scissorhands
Batman returns
the Nightmare before Christmas
Planet of the Apes
Charlie and the Chocolte Factory
Corpse Bride
Sweeney Todd
Alice in Wonderland
sen har han förstås gjort flera andra
Hans karaktärer får de att kryppa i skinnet på mig (kolla bara på Sweeney Todd) och filmerna har något gothiskt över sig. Min favorit film är nog CorpesBride, och ifrån den filmen kommer det bästacitatet också: "Han måste ge upp sitt hjärta, för att ge det till dig" eller något sånt. Men den bästa karakären är den röda drottningen från Alice i underlandet, som spelas av Helen Bonham Carter, Burtons fru.
Elin





Lite får man väll snyffta?

Jag hade ingen aning om att det skulle bli så svårt att "sluta" på bonnier. Det har varit så roligt och givande. Alla var verkligen så där trevliga som man vill att "kolegorna" ska vara. Jag har trivits och kunde inte få en bättre praoplats, de känns av någon anledning att jag har jobbat där hur länge som hällst. (jag vet, det är fåningt av mig). Två svenska författare har varit på BC och har hällsat på mig. Jag hoppas att praoen i 9:an ska ska vara styrd och att skolan bestämmer, för hur ska jag toppa de här?
De på förlaget lyssnade och verkade ta åt sig vad jag sa till dem. Jag tror att jag skötte mig ganska bra eftersom de sa att jag gärna kunde maila dem ingen och hålla kontakten.
En bra sak med att sluta var att de sa att jag "fick ta så många böcker som jag orkade bära". jag släppade hem 17 titlar idag men har fått böcker innan också så det blir... 17+2+2 manga serier+1 bok-box med 5 titlar+ 25 pixiböcker
4 av dem har inte kommit ut än!
Kommer att sakna de!!!
 
Elin♥

Bonnier Carlsen

Mina första dagar har varit bra. Det står böcker överallt, i hella byggnaden. Alltså hela Bonnier, inte bara Bonnier Carlsen.
Igår var jag på rundvissning och sen började jag läsa ett manus (ofärdig bok). Det var en bok som "vanliga" personer har skickat in, eller spontanbok. Jag skulle peka ut vad jag tyckte skulle ändras. De sa att de var jätteglada över att jag var i "rätt ålder", deras målgrupp med andra ord.
Idag var det manusmötte där alla berättade om de hade hittat ett bra spontanmanus eller en bok utomlans. Jag var med men sa inte så mycket. Jag fyllde i en blankett om böcker och omslag jag gillar, och varför. Vid lunchen pratade några om en lista de skrev på BonnierCarlsens blogg och de hade kommit till dag 8: den mest överskattade boken och frågade om någon kom på en. Då sa jag Twilight, att den var väldigt sockersött och hon som skulle skriva inlägget frågade om jag ville skriva om den. De ville jag och lämnade in de jag hade skrivit för hand och sa att de fick ta bort och ändra som de ville. Jag kollade på bloggen och de hade bara ändrat stavfel och sånt. De var nästan ord för ord! Här är de, 22 feb 2011 i arkivet.
Jusde, på mårnarna har jag åkt med Elise och Clara(tåget 7.10:() och idag åkte jag hem med Hannah och Sara Ö (bussen grån gullmarsplan till Nynäshamn)
Elin

Veckan

Första praoveckan har gått bra, även om den inte är slut riktigt ännu. Idag (torsdag) har jag varit sjuk så jag stannade hemma jag kanske ska vara hemma i morgon också (hoppas inte) och då har jag praoat klart på Kullsta. Litte tråkigt eftersom jag trivs ganska bra med alla barn. De är så sötta och gulliga allihopp. Trots de går det inte att undkomma att man är helt slutkörd efter en dag på dagis och jag klarar knappt att gå upp på mornarna. Med de kunde ju vara värre, jag kunde ju tvingas gå till ett jättetråkigt jobb.

Idag kom mina och pappas böcker som vi hade skickat efter. (Hela min familj gillar att läsa. Alla förstorar upp att det BARA är jag som läser mycket här hemma, men saken är den att Anna plöjer böcker lika snabbt som jag, men på sin egen nivå, och mamma o pappa inte har tid att läsa så mycket som de vill.)
Hursom hällst fick pappa Pansarhjärta i pocket av författaren Jo Nesbø, en deckare, och jag fick:
En helvetes vinter av Daniel Woodrell
Dash and Lily's book of dares
av Rachel Cohn och David Levithan
Tretton skäl varför
av Jay Asher
Jag började på Tretton skäl varför men jag kunde knappt lägga den ifrån mig så jag måste vara försiktig med när jag läser den, så att jag har mycket tid.

  
♥Elin♥

INGEN SKOLA

Det känns knäppt att inte behöva gå till skolan på tre veckor. Istället ska men till jobbet!? Tja vi får se hur de kommer att gå. Först ska jag vara på dagiset som mamma jobbar på, där känner jag några ur personalen och lokalerna och så. Jag vet på ett ungefär vad jag ska göra. Jag känner tillochmed några an de barnen som jag ska jobba med, så de är jag bara lite närvös för. Andra veckan ska jag jobba på bokförlaget Bonnier Carlsen, där allt är tvärtom. Jag känner ingen och har hittills bara mailat till min handledare. Det är i Sthl, där jag inte är så ofta, med andra ord kommer jag att känna mig ganska vilsen, och jag har ingen aning om vad jag ska göra.

Vill, har eller kommer att läsa, alla är från Bonnier

Innan vi gick på prao har vi haft fullt upp i skolan. Tusen saker skulle bli klara innan Viakvällen, prov, läxor och mitt uppe i alltihop skulle vi in på etnografiska muséet. Det var ganska kul men vi fick inte så mycket tid över för att titta på andra utställningar än den om Notdamerikanska indianer. Vi skulle nämligen svara på typ 20 frågor. Sen år jag, Elise och Jossan i vår parallel klass lunch på pitzzahat medan Hannah och Sara gick (tror jag) till mcdonalds. De skulle stanna i Sthl medan vi andra (eller trode att vi) skulle åka hem direkt. Nä, de gjorde vi inte eftersom tågen inte gick. Istället satt vi ihoppressade på tunnellbanan till farstastrand, 9 stationer alltså. SEN satt vi evigheter på att pendeltåger skulle gå. Det var beräknat att vi skulle vara tillbaka ca 14 men istället kom jag hem strax efter 16

Mina senaste veckor:
29jan, två veckor sedan: östasiatiska museet
3feb: eng och no-prov + primprov I i matte
4feb: köpte anna en present
5feb: firade nian
7feb, i måndas: anna fylde år, primprov II i matte
8feb, tisdas: klar med bildprojekt (mina skor gick sönder)
9feb, onsdas: franskaprov
10feb, torsdas: etnografiska, bakade till knytis, redigerade 60+ arbetet
11feb, igår: grammatik prov(sv), knytis och nästan klar med slöjdarbetet(tillräkligt för att de ska kunna ställas ut på viakvällen)

♥Elin♥

Simple Plan

Två bra låtar av bandet Simple Plan. Den först låten är "Welcome to my life" och den andra är "Take my Hand". Om någon undrar: Nej jag är inte deprimerad eller något sånt, jag gillar bara låtarna.
Elin♥

Nian

Nian: kinesiskt nyår.
Min familj, och många andra, ska fira nian idag. Egentligen var det nian i onsdags men det är lättare att fira den närmaste hälgen, och förra hälgen var vi på östasiatiska museet och såg på terakotaarméen och då hade de också en dansuppvisning med traditionella(?) kinesiska danser. Det var deras sätt att fira Nian.

Elin♥

Lägger ner bloggen?

Tja, nu har Hannah, sedan ett tag sedan, startat en egen blogg och slutat skriva här och då ville inte Elise heller skriva. Det troligaste är att jag också trötnar, och då kommer jag antagligen att lägga ner bloggen. Men jag hade tänkt att jag skulle försöka att skriva tills antingen 300 inlägg eller till efter ett år (17 mars) vilket vet jag inte, sen får vi se.

Det går fortfarande inte att lägga upp videos men bilder har går
Jag vett inte riktigt vad jag ska skriva. Elise har redan skrivit om dagen (och Hannah om Twilight...Grr)  Iaf. de här är en bild som beskriver mig.

Tja snart är det prao och (inte för att de är så interesant) här är var vi tre ska jobba
                         Hannah               Elise                  Elin

Prao vecka 1     Skansen stall      Havsbadet           Kullsta förskola
Praovecka 2      Stadsteatern       Skansen stall      Bonnier Carlsen

Elin♥

RSS 2.0