Vart tog tiden vägen?

Nästa vecka är det redan prao i två veckor, sen är det två veckor tillbaka i skolan och sen höstlov!!! Efter det är det raka vägen till jul. Första advent är 27 november i år och dit är det ungefär två månade kvar. HUR KAN TIDEN GÅ SÅ FORT??? Lägg gymnasieletande på listan med saker att göra...


Elise och Hannah

Vilka konstiga associationer man kan få. De här bilderna påminde mig väldigt mycket om Elise och Hannah...
Elise

Hannah

Låtar från när man är liten

Idag pratade jag, Elise och Hannah om vad vi skulle vilja att Viashowen ska ha för tema. Jag tycker att vi ska ha "nostalgi" och Hannah tycker att det ska vara "nationelt" Elise sa aldrig vad hon ville ha. Men tänk bara, låtar från lär man var liten...

dagens citat 20 sep. -11

Gud skapade mannen före kvinnan.
Det är som när jag skriver.
Först gör jag en kladd.
// Karen Blixen


Paramore

Till igår visste jag inte ens att Paramore hade en ny låt. Den är så bra!!!

doktor Elin...

Vi var på Alhagen/våtmarken idag med naturskolan. Inte helt i min smak när det är kalt och regnar. Jag blev ensam tjej i min grupp för att de andra två var förkylda... Det gjorde inte så mycket, gruppen var faktiskt helt okej. Särskilt eftersom de gjorde allt som jag sa :D Jag som doktor hade en assistent, en matrealare och en assistentmatrialare(?) Det låter helt sjukt! Någon frågade vad de gjorde och jag svarade att de gjorde som jag sa... Hoppas att de inte tyckte att jag bossade för mycket, det var inte meningen att vara elak. Jag tror att jag var ganska duktig (jag läste egentligen bara från struktionspappret) Det var en person som ville värva mig till sin grupp.

Vandringen

Nu är jag helt slut! Efter att ha gått större delen av dagen känns det lite, dessvärre mer imorgon...

På Strindbergsvandringen gick vi först på Drottninggatan, där det är massa citat från Strindberg. Vi skulle skriva av alla och de fortsatte hela vägen till "Blå tornet", som inte ens var blått och har aldrig varit det heller. Sen kollade vi på statyn "Titanen". Det blev lunch och efter det gick hälften till Mosebacke.

Jag gick sen själv till biblioteket, visserligen en timme för tidigt, men det  gjorde ingenting eftersom det var ett BIBLIOTEK. I alla fall fick jag praoplatsen!

När jag skulle hem , som ett bevis för hur trött jag är/var, somnade jag nästan på tåget. Som tur var gick jag av på rätt hållplats.


Strinbergsvandring

Imorgon ska vi in till stan med skolan på Strinbergsvandring. Det tror jag blir ganska roligt, även om det inte verkar vara så många andra som tycker det. Men vad vet jag? Alla kanske är jätteuppspelta?

Jag ska också in till PUNKTmedis där jag ska försöka få praoplats. Håll tummarna för mig!

9/11

För att uppmärksamma dagen (som om någon skulle glömma den) för tio år sedan har jag läst ut Love is the higher law av en av min favoritförfattare David Levithan. Handlingen börjar på morgonen 9/11 just efter att det första planet har krachat. Sen följer man tre ungdomar som har helt olika syn på det som hände, var på helt olika ställen och på Levithan-sättet flättas deras liv tillsammans. Det här är ett citat ur början av boken och namnen har egentligen ingen större betydelse.

"Class, a plane has hit the World Trade Center."
Katie Johnson gasps. Other kids start talking.
I am blank.
And then mrs. Otis asks "Do any of you have parents working in the World Trade Center?"

/.../
Mrs.Otis informed us on the first day of school that there would be no cell phone usage tolerated in class, but mow it's the fifth day of school and there's nothingshe can do. She's trying to hold it together, but she's confused as we are. Cell phones are ringing, and all these kids are telling their parents they're okey, we're all okey - our school is a good thirty blocks north of the Trade Center. Abby Winter's mom starts telling her what the news is saying, and then she tells it to the rest of us: "The plane hit around the ninetieth floor. The building's still standing, and people are evacuating. Firemen are going up. The other tower looks like it's okey..."

Ur David Levithans Love is the higher law


Precis som i Tretondagsafton... typ

Knuten har lösts upp, tack Tid.
De mesta har löst sig, med alla praoplatser och allt vad de nu kan vara. Förhoppningsvis håller det sig så för just nu är det väldigt mycket på en gång, och vi har knappt börjat skolan.
Saker som inte borde hända, saker som redan borde ha hänt, saker som brukar hända men som bara är allmänt tråkiga, saker som tydligen inte behöva hända...
Mycket händer på olika plan, i skolan, hemma, prao och allting. Jag är helt utmattad efter den här veckan som har varit ganska förvirrande.

Jag ljög lite när jag sa att praoen hade löst sig. Jag har inte fått platsen men förhoppningsvis hinner jag fixa någonting om min plan går i baklås. Praoplatsen ville att jag skulle träffa dem innan någonting bestämdes. Det tycker jag är lite konstigt eftersom jag redan känner en person som jobbar där. Litar de inte på henne? Jag ska i alla fall träffa dem på torsdag eftersom jag ändå är inne i Sthlm.


Idag har vi haft friidrotsdag. Friidroten gick sådär men dagen blev ganska bra. Jag var ganska trött och inte särskilt taggad inför det här men vädret var vackert och jag tyckte att det var en ganska trevligt mellan id-grenarna vi gjorde. Sen hände det mindre lyckade saker, som att halva min klass blev utan talrikar och bestick och andra halvan gick hungriga. Vår klass kom sist till maten och vissa fick äta på kartongbitar och låna plastgafflar av de som redan hade ättit. Helt sjukt!
Men det gav oss någonting att klaga över tillsammans och det var ganska kul.
Vi vann också stafetten, eller inte jag för jag sprang inte, men vårat staffetlag vann. Elise var med och jag är SÅ stolt över henne... och alla andra.

Med mycket att göra och i stressiga tider vet jag inte om jag kommer att blogga så mycket så vi får se hur det blir med de.

Den så väldigt sportiga klassen

Vilket trassel

O tid, lös upp den härvan om det går!
För mig är knuten alldeles för svår.
ur Trettondagsafton, Shakespear

Jag har försökt att maila till Ulrika på BonnierCarlsen om mitt prao-omdöme men kunde inte hitta mailadressen till syon, så att hon skulle kunna kontakta honom. Sen tänkte jag maila syon ifall att han hade omdömet. Men, som sagt, hittade jag inte hans mailadress så jag kunde inte maila till någon av dem.
Men nu hittade jag adressen så jag mailade Ulrika. Jag fick ett autosvar som sa att hon var ledig typ ett år och att hon hade en vikarie. Så jag försökte förklara för vikarien att jag hade praoat hos dem. Sen skulle jag maila till syon och förklara att min handledare antagligen inte skulle svara om han kontaktade henne. Som sagt väldigt rörit. Men jag tror att jag har förklarat för alla om allting.

VÄLDIGT RÖRIGT!!!

djupa andetag, lung...

bara lite kort...

Jag har försökt att hitta min syos mailadres hur länge som hällst men jag kan inte komma in på skolans hemsida. Väldigt frustrerande när man behöver det som mest. Jag har två viktiga mail att skicka och ett är till han! någon som råkar ha den liggande

Uppdate: JAG HITTADE DEN!!!

Intro

Jag har hittar några gamla intros till ett par av mina favorit serier när jag/vi var liten/små. Varför var programen bättre på 90talet? Inga av dagens serier är lika ber som de här var. Kolla på kläderna, så 90tal
Doug

Arthur, jag tror att den här fortfarande går. Jag älskade den här låten!

Noaks Ö, och alla som sätt den här känner igen ojski boiski

The Magic Shcool Bus, jag hittade inen på svenska. De som inte hade Nickelodion har nog inte sätt den men de är en av de bästa tecknadeserier som funnits

Ny Kategori: Nostalgi

Okej, jag hade tänkt bringa upp gamla minnen. Jag har just börjat 9:an och aldeles nyss/jättelänge sedan jag gick genom skolans dörrar för första gången. Då var rasterna längre och gympahallen enorm. Nu är rasterna inte fullt lika stora och gympahallen har blivit både "gamla" hallen och krymt.
Det här är en sång från 1998 och jag minns att ALLA gick runt och sjöng på den. Däremot känner jag inte igen videon. Är det någon annan som känner igen låten?


RSS 2.0