Bloggpaus

Jag kommer inte att blogga under en tid och jag vet inte när jag kommer ta upp det igen. Kanske om ett par dagar, kanske om ett par månader beroende på hur allting flytter på.


Annas blogg

Nu har jag hjälpt Anna att fixa en egen blogg. Jag har ingen anning om hon kommer att gilla att blogga men hon blev i alla fall glad över att hon har en. Så... här är länken

Klicka på bilden för att läsa mer om det


Slut

Praoen är nu slut. Jag har lämnat in nycklar (utom den till skåpet som jag fick låna. Råkade glömma den när jag bytte byxor), praobricka och gått runt och sagt hejdå.
Snälla som de är fick jag fyra böcker som tack för praoen.

Föreläsning

Idag var jag på föreläsning på Stockholms stadsmuseum, vid Slussen. Det handlade om "Socsiala medier" (bloggar, Facebook ect.) och om vikla delar som berörde biblioteken. Ganska interisant faktiskt, med en bra föreläsare. Sen fick vi kaffe och en smörgås också. Stockholmsbiblioteken håller just nu på med någonting som kallas för "Mediasprånget" när de ska jobba mycket med såna saker.
Bara två dagar kvar på praoen, ganska skönt ändå att komma tillbaka till skolan och de någe sånär gamla rutiner. Men jag kommer nog att sakna det här också, jag har känt mig mer självständig och fått nya erfarenheter, man lär sig trotts allt mycket mer om livet i livet än i skolan.

Vad som förgylde min dag

När min pappa var på väg hem hade han stött på en mamma till två adopterade barn. Han berättade för mig att hon (mamman) hade berömt det jag hade skrivit i BVs tidning! Jag kan knappt tro att det är sant, det förgylde helt klart min dag. Det är faktiskt det första jag får höra från några som faktiskt har adopterat/är adopterade, och jag är väldigt rörd av att det gillade det. Men jag Förstår inte hur de kunde få tag på den tidningen, eftersom de (troligen) inte är med i samma adoptionsbyrå. Någon som har en teori?

Vardag

Imorgon är det måndag igen, och jag ska tillbaka till biblioteket. Det är nära att jag lägger till "som vanligt" för trots att jag bara har varit där en vecka käns det som rena vardagen. Går upp, ta bussen och tåget till Söder, jobba och åka hem. Jag har sammanlagt varit där 6 gånger i mitt liv, och ändå vet jag vart allting är.

andra praodagen

ganska slut efter praoen. var med på ett biblioteksvisning för en åk.2 med boktips. de fick låna de böcker som de ville läsa i skolan, då var det två barn som ville ha samma bok så de började bråka. möte upp elise och hannah före tre och gick på bio: spy kids 4D. de ville jätte gärna ha ett såntdär luktkort, annars skulle vi redan sa gått. tja de där luktkorten funkade inge vidare för man skulle skarpa en ruta, som på triss. problemet var bara att vi inte kunde skrapa, vi gjorde nog alla hål i korten. filmen var väl okej, hade säkert varit superbra om vi var 10år.
hannah skulle någon annanstans så elise och jag skulle ta oss hem själva. var det ett misstag? vi är båda hemma men vi visste inte vilken tunnelbana vi skulle ta och sen missade vi bussen så vi fick stå och göra ingentig i en halvtimme.

RSS 2.0