Kungliga operan

Idag började dagen vid Kungliga Operan. Kom dit kvart över 9 så jag satt och läste fram till halv tio när jag såg en klasskompis. Vi gick runt lite förvirrat tills vi hittade ingången och några andra från vår klass tillsammans.
Rund vandring på operan i ungefär en timme, vi gick runt lite överallt kändes det som. Bakom scen, under scen, upp på läktaren, in i några kungliga rum, pausrum...
Sen satt vi och tittade på deras opera repetition en stund. Jag har aldrig sett eller hört opera förut så det var lite kul, men de hade inga kostymer eller rekvisita och vi fattade inte vad de sjöng...


Gissa vem som har fått skåp idag!!!

Tja inte var det min klass i alla fall...
I en veckas tid har vi släppat böcker och saker, hem och tillbaka. Vi skulle ha fått skåp idag klockan 14.00 bestämde tid med vaktmästaren och allt. Vi hade med deposition och papper som sa att vi inte skulle förstöra dem eller något sånt. Fick vi skåp?
Nej.
Det dröjer två veckor.
Två veckor till med kramp i axlar och tunga böcker, allt i en enda röra och släppa på allting, hem och tillbaka.
De hade bestält nya skåp, som inte har kommit än. Jag tror att de sa att vi var hundra elever mer än det har varit. Men jag har hört att vissa skolor inte har några skåp alls, så jag får väll vara glad nöjd med de jag får (när jag väl får det...)
 
Våra gamla skåp från våran gamla skola (jag snodde bilden från HannaH)

Kinesiska

Första mandarinlektionen idag. Läraren verkar hur bra som hällst så det känns som om det kommer att bli ett ämne som jag kommer att gilla. Vi började lära oss saker på en gång, vilket är betydligt bättre än på alla andra klasser där lärarna går igenom saker som att man inte ska komma försent...
Pratade lite med några i den klassen också och de verkar vara trevliga, vilket är bra så att jag inte är helt ensam.
中文好学

Första riktiga dagen

Redan läxor!!!
Två "prov" den här veckan, ett i matte och ett i svenska, men det är bara diagnostiska för att se vad vi kan och så. Sen har jag min första redovisning nu på fredag, på engelskan. Vi ska interjuva en person i klassen och sedan presentera det.
Alvaret har börjat och vi har knappt kommit över den nervösa delen...

Gymnasiet!!!

Första dagarna är avklarade! Till viss del har det där nervösa försvunnit, nu när man har träffat alla nya klasskompisar och mentorerna. Nu gäller det bara att kunna hitta i de nya lokalerna...
Alla verkar vara trevliga och även om jag inte är helt på samma våglängd med alla är de i alla fall snälla. Det här första dagarna har mest varit samarbetsövningar och sånt för att lära känna varandra och mycket information.

Dagen innan gymansiet

Sista dagen innan sommarlovet är över och sista dagen som jag fortfarande kan låtsas att jag går i nian. Nervös men spänd.
Jag har dragit på mig en liten förkylning också så här innan skolan börjar. Ont i halsen och huvudet och hostar och nyser men förhoppningsvis är jag kry nog för att komma upp i morgon.
Vi får se hur det här går...

RSS 2.0