Deidara

Deidara är en missing-nin från Iwagakure (hidden stone village) Han är med i en organisationen vid namn Akatsuki.
Deidara använder clay i sinna strider, han kan få de att explodera när han än vill. När Deidara lärde sig kinjutsu då kunde han få in chakra i sina clay figurer. Men han bröt mot lagen när han gjorde det. Han tog ner hans följeslagare när Han flydde från Iwagakure. och började hjälpa länder där det var krig med att explodera stället. Det var då Akatsuki upptäckte honom. Deidara ville furst inte vara med i Akatsuki, men Itachi utmanade honom på en fight och om Deidara skulle vinna så skulle Akatsuki lämmna honom ifred. Men det var inget problem för Itachi att vinna den matchen, han behövde bara använda sharingan. Deidara var super nära på att döda sig själv med sitt clay, men Itachi stoppade honom.
Deidara gick med i Akatsuki men han har aldrig gillat Itachi sen den dagen. Men han bestämde sig för att hämnas på Itachi när han blev stark nog. Han kom en bit, man kan inte använda genjutsu på hans venstra öga.
Deidara brukade ofta säga att ''Art is an explosinon!''
Sasori och deidara var ett ''team'' i akatsuki. Deidara såg upp till Sasori och medgav att Sasori var starkare än honom. Men de såg konst på olika sätt. Deidara ansåg att konst kan försvinna på ett ögonblick, medan Sasori ansåg att konst varar för alltid. Men Deidara respekterade Sasoris tro. Men Sasori dog i en fight mot hidden leaf.
Relationen med Deidaras andra partner Tobi var helt anorlunda. Nu var det Tobi som såg upp till Deidara och bruka alltid säga Senpai till honom villket betyder senior. Tobi sprang alltid omkrig och var glad och skämta hella tiden. Det störde sig Deidara mycket på, han trodde att Akatsukis ska vara lugna och tysta. Men han blev alltid så sur på tobi att han attackerade honom. Men de arbetade bra tillsammans i strider.
Deidara har en mun i varje hand. I de  formar han leran i. Han har också en hoppsydd mun på magen.
Deidara var smart och därför bra i strid. Men inte lika bra i närstrider men han undvek oftast dom.
Alla i Aktsuki visste att Deidara var något specielt. Till och med ledaren Pain sa att det var en stor förlust för Akatsuki när Deidara dog i fighten emot Sasuke Uchiha, han sprängde sig själv med vilje för han visste att då skulle Sasuke också dö. Men bara han dog för Sasuke teleporterade sig. Men innan han sprängde sig sa han typ sorry Tobi. Tobi var inte kvar men han hade omöjligt kommit tillräckligt lång bort för att komma undan Deidaras attack, och han borde också ha dött. Men bara Deidara dog.

Födelsedag: 5 Maj

Ålder: 19 (död) han var yngst i akatsuki

längd: 166cm

vikt: 50.8kg

klassefeserad: S rank

Nature type: Earth
kommer ifrån: Iwagakure, Hidden stone village

Är med i orginisationen: Akatsuki

HannaH



 


 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0